Oscraps

Posting Product Preview and Link into a Thread (REVISED June 19 2022)

wombat146

ONA - Administrator
CHEERY O
Note: This guide has been revised to take out an unnecessary step to make it easier.

If you ever need or want to post a linked product preview into a thread please refer to the steps shown below:

PART ONE - Posting the product image from the store:

1. Create a new post in a thread in the forum
2. In a new browser tab, open the Oscraps store
3. Navigate through the store to find the product
4. Click on the product to open
5. Now Right-Click on the product preview and select the 'Copy Image Address' command (for Chrome, if using another browser you may have different text)

1654831800550.jpeg

6. Go back to your forum post in the other tab
7. Click on the Insert Image (mountain icon) button

1654830629034.png


8. Click on the Link button within the dialogue box

1654830751853.png


9. Paste the copied link into the http:// area and then click the Insert button

1654831989528.png

The product image now appears.


PART 2 - Linking the product image to the store.

10. Go back to the store tab

11. Highlight the URL link right at the top of your browser and copy the link

1655215145306.png


12. Go back to your forum post and click once on the preview image. A border appears around the graphic, along with an options bar at the bottom of the graphic as shown below.

1655696205197.jpeg


13. Click on the Link icon in the options bar and paste the copied URL link into the space shown below, then click the Insert button.

1655697065700.png


Your product should now be linked.

 

Attachments

  • 1655215826127.png
    1655215826127.png
    7.5 KB · Views: 46
  • 1655695446736.jpeg
    1655695446736.jpeg
    96.8 KB · Views: 0
  • 1655695852252.jpeg
    1655695852252.jpeg
    97.3 KB · Views: 0
Last edited:

tanteva

all i need is Oscraps, cOffee, chOcOlate & tOfu
@wombat146 Ona, this is not working - when I do it like this the image isn't linked. And if I mark the image in the post, I can't use the "insert link" button either, all buttons are faded when an image are marked.

It might be me who's stupid. It's known to happen on a daily basis.
 

wombat146

ONA - Administrator
CHEERY O
@wombat146 Ona, this is not working - when I do it like this the image isn't linked. And if I mark the image in the post, I can't use the "insert link" button either, all buttons are faded when an image are marked.

It might be me who's stupid. It's known to happen on a daily basis.
Hi Eva, hmm, okay, I have added another step (hope it makes sense! lol!) it's pretty late for me and my mind is working properly! lol! Could you please try it and see if it works?
 

Betty Jo

♥ Lovin' the O ♥
CHEERY O
Ona, moving the mouse backwards over the image doesn't work for me. But, if I just click the image, as though I'm going to resize it, below the image there is the little chain icon that allows me to insert the link.

 

wombat146

ONA - Administrator
CHEERY O
Ona, moving the mouse backwards over the image doesn't work for me. But, if I just click the image, as though I'm going to resize it, below the image there is the little chain icon that allows me to insert the link.

Thanks Betty Jo, that is far easier so I have updated the guide, thank you!! :)
 

Betty Jo

♥ Lovin' the O ♥
CHEERY O
Thanks Betty Jo, that is far easier so I have updated the guide, thank you!! :)
You are very welcome, Ona, it was born out of necessity as I can't slide anything anymore with the mouse. I'm quite sure the inability to use the backward mouse slide is due to Windows 11 on my new computer. With Windows 11 you can no longer click a photo with the mouse, hold and slide it into another folder, or into PS, or anywhere. Not sure when I'll get used to all the changes.
 

DigiGrace

Grace
I was having problems posting the product preview and link it to the Day 4 June 14 Oscraps A-Z Game because I was not able to highlight the product review and then link it. Rhonda and Ona gave me suggestions. In post #52 I replied that I was able to link the store to the preview by clicking insert the link option underneath the preview image.

Betty Jo explained it better in post #8 in this thread and I’m glad that Ona has updated the guide with screenshots. It's an easy way to do this.
 

wombat146

ONA - Administrator
CHEERY O
I was having problems posting the product preview and link it to the Day 4 June 14 Oscraps A-Z Game because I was not able to highlight the product review and then link it. Rhonda and Ona gave me suggestions. In post #52 I replied that I was able to link the store to the preview by clicking insert the link option underneath the preview image.

Betty Jo explained it better in post #8 in this thread and I’m glad that Ona has updated the guide with screenshots. It's an easy way to do this.
Thanks Grace for your input as well, glad we have that all sorted now. :)
 
Top